Please select your country and/or currency
NederlandsEngels
ex. VAT shopping for companies within the EU
  Free delivery
to NL, BE and DE from €0,00!
Log in
Log in
Log in
Wachtwoord vergeten?
Ooteman Paardensport
Ooteman Paardensport

Sprenger Loose Ring Snaffle Turnado Bicolor 16 mm

Product number: 88111

Enkelgebroken watertrens met het Turnado mondstuk. Geschikt voor paarden met lichte tongproblemen zoals het uitsteken van de tong. Speciaal ontworpen voor de ruiters die een enkelgebroken bit prefereren. De Turnado werkt minder straf in op het gehemelte dan een traditioneel enkelgebroken bit. Het middenstuk is 45 graden naar voren gedraaid zodat de ophouding sneller inwerkt op de tong en niet op het gehemelte. Mede door de draaiing van 45 graden naar voren licht het bit zeer goed in de mond, is de inwerking zacht voor het paard en stimuleert het de activiteit van de paardenmond. De dikte van het bit is 16 mm. Verkrijgbaar met Sensogan mondstuk en ringen van roestvrijstaal (bicolor). (40-587-…-78)

Het tussenstuk is gezandstraald om deze duidelijk te onderscheiden van traditioneel enkelgebroken bitten. Na enkele keren gereden te hebben met de trens zal het gehele mondstuk weer één kleur en glans krijgen.

Sensogan
Sensogan is samengesteld uit 75% koper, 13% mangaan en 12% zink. Door deze samenstelling oxideert het materiaal gedoseerd. Door de oxidatie ontstaat een aangename smaak, waardoor het paard het bit eerder aanneemt en ontspant. Daarnaast stimuleert het de speekselvorming, is het behulpzaam bij de preventie van spiergevoeligheden en helpt het bij het opbouwen van de spieren. Sensogan helpt bij het reduceren van stress en heeft als bijkomend voordeel dat het minder snel verkleurd en daardoor onderhoudsvriendelijk is.

Sensogan bitten zijn herkenbaar door de zwarte cirkels op de kopse kant. In één van deze cirkels bevindt zich een pijltje. Dit pijltje dient aan de linkerzijde van de paardenmond naar voren te wijzen.

Size / Colour / Model

Quantity
79,95   
Ordering Info Contact About Ooteman And further ooteman.nl ooteman.nl
Order  Contact Home  Offers  Riding Breeches  Bridles 
Payment  Opening Hours  News 
Saddle Fitting  Riding Boots  Dressage Saddles 
Delivery Time  Address 
About Ooteman  Events 
Competition Jackets 
Saddle Pads 
Shipment  Directions  New  Embroidery Service  Riding Helmets  Rugs 
         

                
Chamber of Commerce 36000258

All our prices are VAT included and additional shipping costs excludedEquestrian Store • Streekweg 160 • 1616 AM • Hoogkarspel • T: 0228 561980 • E: shoppers@ooteman.nlOpening hours & LocationContactDisclaimer
Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)