Please select your country and/or currency
NederlandsEngels
ex. VAT shopping for companies within the EU
  Gratis bezorging
in NL, BE en DE vanaf €39,-
Login
Login
Login
Wachtwoord vergeten?

Wanneer u een gebruikt zadel in de paardensportzaak wilt bekijken, neem dan eerst contact op via onderstaand telefoonnummer of emailadres om er zeker van te zijn dat het zadel aanwezig is.

Ooteman Paardensport
Streekweg 160
1616AM Hoogkarspel
0228 56 1980
info@ooteman.nl
WhatsApp 0640817155 tijdens openingstijden (alleen voor WhatsApp)

Gebruikte zadels


Ooteman Paardensport beschikt al ruim 50 jaar over een ruim assortiment aan gebruikte zadels. De voorraad is wisselend en wordt iedere week bijgewerkt. De waardering van de conditie van de zadels geschiedt door middel van sterren, waarbij 5 sterren staan voor een zeer goede conditie en 1 ster voor een matige, maar nog wel voldoende conditie. Alle gebruikte zadels zijn nauwkeurig beoordeeld door onze zadelspecialisten en direct rijklaar. Gebruikte zadels zijn niet in elke zit- en boommaat beschikbaar. Bij nieuwe zadels is dit uiteraard wel het geval.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een overzicht van de gebruikte zadels.

                                                   

Aanschaf van een gebruikt zadel


U kunt in de paardensportzaak de gebruikte zadels komen bekijken of een afspraak maken met één van onze zadelspecialisten. Een aantal zadels zijn ook online te bestellen. 

Online bestellen:

 • Na aanschaf van uw zadel via ooteman.nl kunt u dit binnen 7 dagen, zonder opgaaf van reden, aan ons retourneren. Wij zullen dan het aankoopbedrag retourneren, mits het zadel in dezelfde staat als tijdens de aankoop is. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt de eventuele schade met het aankoopbedrag verrekend.
 • Na ontvangst van het zadel kunt u het zadel met enige voorzichtigheid passen en testen.
 • Gelieve via info@ooteman.nl melden wanneer u het zadel wilt retourneren, zodat wij op tijd weten of een zadel retour komt.
 • Wilt u een zadel retourneren dan kunt u deze het liefst op korte termijn, maar uiterlijk binnen 7 dagen retour zenden.
 • Het is belangrijk dat u het zadel samen met het door u ingevulde retourformulier opstuurt. Het artikel dient in de originele verpakking, inclusief alle (eventuele) labels opgestuurd te worden. Ook moet u eraan denken deze voldoende te frankeren. Wij zullen dan het aankoopbedrag dezelfde dag retourneren, mits het zadel in dezelfde staat als tijdens de aankoop is. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt de eventuele schade met het aankoopbedrag verrekend. Stuur altijd een kopie van de kassabon of factuur mee en vergeet niet uw bank- gironummer te vermelden.
 • Over de prijzen van gebruikte zadels is niet te onderhandelen.

In de paardensportzaak:

 • Wanneer u een gebruikt zadel in de paardensportzaak wilt bekijken, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 0228-561980. Zo bent u ervan verzekerd dat het zadel daadwerkelijk in de paardensportzaak aanwezig is.
 • U kunt het zadel proberen op onze zadelbok. Ook is het mogelijk om met uw paard/pony naar onze Paardensportzaak in Hoogkarspel te komen of tijdens een concours/evenement zadels te passen. Voor de passervice wordt dan € 50,00 gerekend.
 • Als het zadel u bevalt, kunt u het direct aanschaffen of eventueel een pasafspraak met één van onze zadelspecialisten maken.
 • Na een directe aanschaf van uw zadel in de paardensportzaak, zonder gebruik van de zadelpasservice, kunt u dit binnen een week, zonder opgaaf van reden, aan ons retourneren. Dit dient specifiek op de aankoopnota te worden vermeld. Wij zullen dan het aankoopbedrag retourneren, mits het zadel in dezelfde staat als tijdens de aankoop is. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt de eventuele schade met het aankoopbedrag verrekend.
 • Bij retourneren na een week, maar binnen twee weken, geven wij geen geld retour, maar kunt u het zadel omruilen voor een ander zadel. 
 • Mocht blijken dat het zadel niet helemaal perfect past, dan kan onze passervice bij u langskomen. Er worden binnen een afstand van 75 kilometer € 50,00 zadelpaskosten gerekend. Als bijvoorbeeld de kussens aangepast moeten worden aan de rug van uw paard, wordt daar vooraf een prijsopgaaf voor gedaan.
 • Bij een afstand van meer dan 75 kilometer geldt een toeslag, via telefonisch contact kunnen wij u daar meer over informeren.   

Een afspraak met één van onze zadelspecialisten:

 • Neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0228-561980 om een afspraak te maken. Gewoonlijk kan er binnen enkele dagen een bezoek plaatsvinden.
 • Bij aanschaf van een zadel van € 800,00 of meer is de passervice binnen een afstand van 75 kilometer gratis. Bij aanschaf van een zadel onder de € 800,00 rekent Ooteman Paardensport € 50,00 zadelpaskosten binnen een afstand van 75 kilometer. 
 • Bij een afstand van meer dan 75 kilometer geldt een toeslag, via telefonisch contact kunnen wij u daar meer over informeren. 
 • Voor de eilanden geldt tevens een toeslag, via telefonisch contact kunnen wij u daar meer over informeren.
 • Indien u ook een nieuw zadel wilt laten passen, kunt u dit het best even aangeven, zodat wij een selectie aan zadels kunnen meenemen, afhankelijk van uw voorkeur en budget. 
 • Indien u geen zadel aanschaft worden er altijd € 50,00 zadelpaskosten gerekend. Bij een afstand van meer dan 75 kilometer geldt een toeslag, via telefonisch contact kunnen wij u daar meer over informeren.
 • Onze zadelspecialist past het zadel zo aan dat deze het beste past op de rug van uw paard/pony. Dit betreft een stukje specialististch maatwerk. Vraagt u naar de voorwaarden voor het ruilen/retourneren van een gebruikt zadel bij aanschaf via de zadelpasservice.
Bestellen & Betalen Contact Over Ooteman En verder ooteman.nl ooteman.nl
Bestellen Contact Home Aanbiedingen Rijbroeken Hoofdstellen
Betalen Openingstijden Actueel  Zadelpasservice Rijlaarzen Dressuurzadels 
Bezorgtijd Adres  Over Ooteman  Evenementen  Wedstrijdjassen  Zadeldekken 
Verzending Routebeschrijving Nieuw Borduurservice Rijhelmen Dekens 
Retourneren bestelling          

                
KvK-nummer 36000258

Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.Paardensportzaak • Streekweg 160 • 1616 AM • Hoogkarspel • T: 0228 561980 • E: shoppers@ooteman.nlOpeningstijden & RoutebeschrijvingContactDisclaimer
Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)