Please select your country and/or currency
NederlandsEngels
ex. VAT shopping for companies within the EU
  Gratis bezorging
in NL, BE en DE vanaf €39,-
Login
Login
Login
Wachtwoord vergeten?

Paardensport? Daar weet Ooteman alles van


Meer dan vijfenvijftig jaar geleden trok de heer Ooteman met zijn toen al ruime assortiment van paardenartikelen langs markten en concoursen. De voorliefde voor de paardensport groeide uit tot een dynamisch familiebedrijf met een wereldwijde klantenkring. Ooteman Paardensport heeft een uitgebreide paardensportzaak, een toonaangevende webshop en een zadelpasservice, borduurservice, reparatieservice, verkoop-vrachtwagen en zadelmakerij.


 

Over Ooteman Paardensport

Op 12 januari 1965 is ons bedrijf opgericht door de heer Ooteman met een werkplaats aan de Geldelozeweg in Hoorn. De heer Ooteman is begonnen met het repareren van werktuigen voor werkpaarden in Noord-Holland en al snel breidden de werkzaamheden zich uit tot het ambachtelijk fabriceren van onder andere tuigen, (dravers)dekens, (maatwerk-)hoofdstellen, halsters, staartlepels en beugelriemen.

In 1967 ging de heer Ooteman voor het eerst naar de veemarkt in Purmerend en Schagen om daar paardensportartikelen te verkopen. Verder werd er ambulant verkocht op concoursen, tijdens keuringen, bij maneges en werden er vele zadels pasgemaakt door heel Nederland. Zo heeft de heer Ooteman onder andere diverse zadels pasgemaakt voor de paarden in de koninklijke stallen van Paleis Het Loo en circus accesoires ontwikkeld en gemaakt voor circus Boltini.

Vanaf augustus 1967 tot december 1969 had de heer Ooteman een werkplaats annex winkel aan de Gedempte Voldersgracht in Haarlem. In 1970 verhuisde de werkplaats naar Westwoud. In 1983 werd de eerste verkoop-vrachtwagen aangeschaft. De collectie paardensportartikelen breidde zich in de loop van de jaren steeds meer uit tot een compleet assortiment. Mede door de jarenlange ervaring en kennis op het gebied van paardensport zijn er ook eigen labels ontwikkeld.

Na vele jaren ambulante verkoop verhuisde ons bedrijf in 1990 naar de Streekweg 160 te Hoogkarspel met behalve een eigen werkplaats ook een winkel en opslagruimte. De heer en mevrouw Ooteman runden samen het bedrijf, maar een aantal jaar later ontstond een heus familiebedrijf door de toetreding van zoon en dochter. In de loop der jaren is onze paardensportzaak diverse malen verbouwd en gerestyled. Door de aanwezigheid van grote magazijnen kunnen wij bijna ieder artikel uit voorraad leveren.

In 2001 werd de eerste webshop gebouwd. Ook op internet wordt er continu doorontwikkeld met als resultaat vele bezoekers en klanten wereldwijd. De op maat gemaakte website is inmiddels een van de meest uitgebreide en toonaangevende in de wereld van de Paardensport.

Bekijk hieronder enkele foto's uit de historie van Ooteman Paardensport.


  

Bestellen & Betalen Contact Over Ooteman En verder ooteman.nl ooteman.nl
Bestellen Contact Home Aanbiedingen Rijbroeken Hoofdstellen
Betalen Openingstijden Actueel  Zadelpasservice Rijlaarzen Dressuurzadels 
Bezorgtijd Adres  Over Ooteman  Evenementen  Wedstrijdjassen  Zadeldekken 
Verzending Routebeschrijving Nieuw Borduurservice Rijhelmen Dekens 
Retourneren bestelling          

                
KvK-nummer 36000258

Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.Paardensportzaak • Streekweg 160 • 1616 AM • Hoogkarspel • T: 0228 561980 • E: shoppers@ooteman.nlOpeningstijden & RoutebeschrijvingContactDisclaimer
Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)